19.09.16

hyip


Хайп (від англ. HYIP — High Yield Investment Program) — високоприбуткова інвестиційна програма, яка є одним з видів інвестиційних програм, що дає високі процентні ставки від 5% до 60% і більше на місяць. Хайпи приймають інвестиції всього від $1 і стверджують, що вони можуть забезпечити високі процентні ставки на різноманітних інвестиційних планах, у яких денний відсоток може бути плаваючим або фіксованим, залежно від суми внеску.
99% всіх хайп-проектів є фінансовими пірамідами, які виплачують надзвичайні відсотки за рахунок нових надходжень та залучення більшої кількості учасників. Тим самим відбувається підживлення свіжими грошима. Після того, як потік грошей припиняється, або його не вистачає для покриття поточних зобов'язань, піраміда (хайпів) закривається. Усі виплати припиняються.
Звичайні середньострокові хайп-фонди обіцяють прибутковість на рівні 1 - 3% на добу. Подібні проекти можуть жити досить тривалий час, близько 6-9 місяців. Все залежить від цілей адміністратора такого фонду та вміння його розкрутитися.
Швидкий хайп (Fast HYIP) - живе найбільш короткий час, але потенційно приносить інвестору по 10% - 50% на добу. Такий вид інвестування швидше нагадує рулетку: пощастить / не пощастить.
Довгостроковий хайп (Long term HYIP) платить невеликий відсоток, виплати бувають набагато рідше, вже не щодня, як у середньострокових і швидких хайпів, а приблизно раз на тиждень. Керуючі такими проектами цілком реально можуть займатися реінвестуванням зібраних коштів в інші інструменти, що приносять більшу вигоду - наприклад, інвестиції в коштовності або гра на Forex. Але, як показує практика, вдається це одиницям. Подібні проекти можуть жити до 2-3 років і виплачувати відсотки.
Для вкладів у хайпи використовуються електронні платіжні системи, такі як Libertyreserve і Perfectmoney. Іноді це можуть бути й інші ЕПС, а також банківські перекази. З недавніх пір система WebMoney перестала працювати майже з усіма хайпами, розглядаючи їх як шахрайські організації.